Tips og lotto

Når du i tips og lotto vil spille onsdags lotto er det ikke helt på samme måde, som hvis du skulle spille almindelig lørdags lotto. I onsdags lotto skal du nemlig kun finde seks vindertal, som skal findes blandt 48 potentielle vindertal, og så er der pludselig to tillægstal og et Supertal at forholde sig til. Derfor er det også en god idé at sætte sig ind i tips og lotto reglerne, inden man går igang med onsdags lotto, så man ikke pludselig kommer i tvivl. Hvis du vil direkte i gang med at finde lottotallene, så bør du dog følge linket nedenunder, der viser dig hen til en guide omkring, hvordan du helt konkret spiller onsdags lotto.

Tips og lotto - onsdags lotto ikke kun i Danmark

Det, som gør Onsdags Lotto ekstra specielt, når du kigger i reglerne for tips og lotto er, at det ikke kun er i Danmark, at spillet foregår. Vi er efterhånden vant til, at flere og flere pengespil afvikles sammen med fx Norge, Sverige, Finland og Island, men i onsdags lotto er man gået skridtet videre. Kigger du således i en tips og lotto-brochure med regler vil du finde ud af, at førstepræmien i onsdags lotto ikke blot er forbeholdt Danmark. Der kommer derimod penge i førstepræmiepuljen fra Sverige, Island, Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen og selvfølgelig Danmark. Superpuljen er det dog kun de nordiske lande, som deltager i. Dette gør naturligvis, at der er flere om buddet, når det kommer til at vinde den store lottogevinst, men omvendt er der også langt flere spillere til at få førstepræmiepuljen til at vokse sig stor. Derfor er det altså ikke direkte skidt, at tips og lotto-samarbejdet har bevæget siden udenfor Danmarks grænser og Norden.

Tips og lotto - sådan fordeles onsdags lotto præmier

Fordi samarbejdet omkring onsdags lotto efterhånden er så stort, kræver det også lidt tid at forstå, hvordan fordelingen af lottopræmierne er skruet sammen. På papiret udregnes tallene i EURO pga. de mange medlemslande. For hver lottorække, der spilles til onsdags lotto i alle deltagende lande, går der ifølge tips og lotto reglerne €0,04 til førstepræmiepuljen, som alle lande er fælles om. Når det kommer til SuperPuljen ryger €0,24 for hver spillet række i kassen, men det er kun rækker spillet i Danmark, Norge, Island og Finland, som tæller, da de andre lande ikke deltager i denne trækning. 2. præmier og nedefter i onsdags lotto er et internt anliggende hos Danske Spil, som fordeler gevinster efter følgende fordelingsnøgle:

6 % af gevinstpuljen går til 2. præmiepuljen, som er fem rigtige vindertal plus et tillægstal
4 % af gevinstpuljen går til 3. præmiepuljen, som er fem rigtige vindertal
8 % af gevinstpuljen går til 4. præmiepuljen, som er fire rigtige vindertal
55 % af gevinstpuljen går til 5. præmiepuljen, som er tre rigtige vindertal
27% af gevinstpuljen går til 'supplering af førstepræmiepuljen' i Danmark

Google+

Facebook

160x600-Live-DK