Onsdags Lotto
19. juni 2019 - uge 25
Ugens vindertal
16-25-27-30-33-46
Tillægstal: 6
Se alle lottotal onsdag og præmier
0
Lørdags Lotto
15. juni 2019 - uge 24
Ugens vindertal
3-4-6-7-8-9-23
Tillægstal: 33
Se alle lottotal lørdag og præmier
0

Lottotallene

Lottotallene er naturligvis det helt centrale i lotto. Uden lottotal ville der ikke være nogen lottotrækninger, og dermed ville det heller ikke være muligt at finde lottovindere. Netop lottotallene betyder uden tvivl en hel del for de over 2.500 danskere, der med tiden er blevet kronet som lottomillionærer, ligesom de mange vindere fra europæiske og amerikanske lotterier, der har scoret de store milliongevinster ved at ramme de rigtige lottotal. Derfor er lottotallene noget helt magisk for mange folk, der enten drømmer om at ramme de rigtige lottotal eller ser tilbage på de fx seks eller syv rigtige lottotal, som viste sig at være genvejen til milliongevinsten!

Lottotallene kommer onsdag og lørdag

Der er forskel på, hvor mange lottotal du skal finde i henholdsvis onsdagslotto og lørdagslotto. I onsdagslotto skal du nemlig kun finde seks rigtige lottotal, mens det i lørdagslotto gælder om at finde de syv rigtige lottotal. Du skal altså finde ét rigtigt lottotal mere i lørdagslotto end i onsdags lotto, men der er også den forskel, at lottotallene om onsdagen indeholder to tillægstal, mens der i lørdagslotto kun er ét tillægstal. Der er altså ikke det samme antal mulige lotto vindertal - alt efter om du spiller onsdagslotto eller lørdagslotto. Det lyder altså til, at det måske er bedre at udvælge sine lottotal til onsdagslotto frem for lørdagslotto, men sådan er det ikke nødvendigvis. I lørdagslotto skal du nemlig finde dine vindertal blandt 36 mulige lottotal - fra nummer 1 til 36, mens der i onsdagslotto er 48 mulige lottovindertal - fra nummer 1 til 48.

Sådan er lottotallene udtrukket

Da lørdagslotto løb over skærmen første gang, var der kun 34 lottotal, som kunne trækkes. Siden da er det dog blevet lavet om til de 36 mulige lottotal, som vi kender i dag - i onsdagslotto er lottotallene stadig fra 1-48. Da DR startede med at trække lottotallene direkte på TV, blev lottotrækningen overvåget af spillemyndigheden, hvilket den fortsat gør. Da det hele startede tilbage i 1989 sad denne kontrolmyndighed i selve studiet og kontrollerede det, mens det hele i dag er mere teknisk anlagt. Selve de fysiske lottotal, som bestod af lottokugler, blev lukket ind i en luftæt boks - som var gennemsigtig - hvorefter kugler blev udtrukket en efter en. Den proces optimerede man på i flere år, hvor kuglerne fx også blev udtrukket en efter en, men allerede var i den gennemsigtige boks, når tv-seerne blev stillet igennem til lottostudiet. I dag har teknologien taget over, således at lottotrækningen præsenteres på en storskærm. Her er der gjort plads til lottotallene, som udtrækkes, og herefter kommer de en efter en op på denne storskærm, når de bliver udtrukket. Lottotrækningen styres fortsat af en studievært, som det altid har været.

Google+

Facebook

160x600-Live-DK