Lotto regler - sådan kan du vinde i lotto

Lotto lørdag er det mest udbredte af de to lotto spil i Danmark, hvor også lotto onsdag er populært. Både Lørdags Lotto og Onsdags Lotto minder derfor også en hel om hinanden, men der er dog også forskelle i de to spils lotto regler. Derfor gør vi dig her klogere på, hvilke lotto regler, som gælder for Lørdags Lotto i jagten på de syv rigtige vidnertal.

Lottoregler - syv vindertal skal findes for at vinde i lotto

I Lørdags Lotto gælder det om at finde syv vindertal, som udtrækkes hver lørdag klokken 18.20. Hvis du vil vinde i lotto, skal du ifølge de danske lotto regler finde disse syv vindertal mellem numrene 1 til 36 i Lørdagslotto. Det er ligegyldigt, hvilke numre, der udtrækkes først, midt i mellem og sidst, det gælder blot om at have de syv vindertal korrekt på sin lottokupon. Det er dog ikke nødvendigt at have alle syv vindertal korrekte, for du kan også vinde i Lørdags Lotto, selvom du kun har ramt fire, fem eller seks vindertal.

Lotto regler - sådan foregår en lotto trækning

En lotto trækning til lørdags lotto sker ikke overraskende om lørdagen. Her placeres 36 bolde med numrene 1 til 36 i en lufttæt kuppel, hvor boldene med lottotallene blæses tilfældigt rundt. Herefter udtrækkes et lottotal af gangen - dette fjernes efter at være blevet udtrukket - og når så syv tal er blevet udtrukket, har man syv lotto vindertal til sin lørdags lotto. Efterfølgende udtrækkes et lotto tillægstal, som kan være med til at sikre sig en lotto gevinst. Efter de syv lotto vindertal samt tillægstal er udtrukket går der nogle minutter - hvor der ofte er et indslag i lotto transmissionen - mens Danske Spils lotto prognose udregnes. Herefter bliver det vist, hvor meget du har vundet, hvis du har ramt enten fire rigtige lotto vindertal, fem vindertal, seks vindertal, seks vindertal + tillægstal eller den helt store gevinst med syv rigtige vindertal.

Lottoregler - fordelingen af lotto gevinster til de rigtige vindertal

Der er rigtig mange millioner i spil hver uge, når Lørdags Lotto ruller over skærmen. Derfor skal lotto gevinsterne naturligvis fordeles korrekt, så det bliver en ekstra god oplevelse at vinde i Lotto. Derfor har Danske Spil også lavet en fordelingsnøglen, så gevinstpuljen til lørdags lotto fordeles på følgende måde:

50 % til førstepræmien med 7 rigtige vindertal
6,5 % til andenpræmien med 6 rigtige vindertal + 1 tillægstal
3 % til tredjepræmien med 6 rigtige vindertal
6,5 % til fjerdepræmien til 5 rigtige vindertal
34 % til femtepræmien til 4 vindertal

Google+

Facebook

160x600-Live-DK