EuroJackpot 

EuroJackpot er et forholdsvis nyt fælles europæisk lottospil. Det blev lanceret i 2012 og siden har populariteten af spillet været støt stigende. Det har selvfølgelig sine grunde. Selve spillet er simpelt, tilgængeligt for alle og vigtigst af alt - gevinsternes størrelse er i en klasse for sig.

Så. Hvis du kan lide at spille lotto og går og drømmer om at få fingrene i en af de helt store lottogevinster, så er EuroJackpot uden tvivl noget for dig!

EuroJackpot er - ligesom de andre lottospil på markedet - et talspil. Det kan siges ganske kort. Det handler om at forudsige den række af tal, som bliver udtrukket hver uge. 

Der bliver udtrukket hver fredag hele året rundt, så én gang om ugen har du mulighed for at trække den helt store gevinst hjem.

Vindertal og resultater fra EuroJackpot

Du kan se de seneste resultater fra EuroJackpot - eller kigge langt bagud i trækningerne - på Danske Spils hjemmeside. Så kan du slå de rigtige tal og resultater op og se, om du har vundet i EuropJackpot.

Regler

Det er nemt at spille EuroJackpot. En kupon består af to felter. Først et felt med tallene fra 1-50 og efterfølgende et felt med tallene fra 1-10. Tallene i det sidste felt er angivet som stjerner. Du skal nu vælge, hvor mange rækker du har lyst til at spille. I EuroJackpot kan du spille helt ned til en enkelt række.

Først markerer du 5 tal i det første felt. Disse tal er dine hovedtal. Dernæst vælger du to tal i det næste felt. Det er dine stjernetal. De syv tal udgør til sammen din række. Ønsker du at spille flere rækker, gentager du blot proceduren i den næste række på kuponen.

Endelig vælger du, om din kupon skal være til en enkelt uge, eller om du vil forlænge den i flere. Du kan forlænge din kupon i op til 5 uger.

Du har også - som i de andre danske lottospil - mulighed for at lade en computer sammensætte din kupon. Du vælger bare “lynkupon” og beslutter dig for antal rækker og uger.

Du skal være 18 år for at købe en EuroJackpot kupon og prisen for at spille er 15 kr pr. række.

Gevinster

I EuroJackpot er der mange vinderchancer. Der er hele 12 forskellige kombinationer, som udløser en gevinst. Den helt store gevinst bliver udbetalt, når en heldig spiller rammer alle 5 hovedtal og de to stjernetal på samme række.

Hele gevinstrækken ser ud som følger: 

5 hovedtal + 2 stjernetal

5 hovedtal + 1 stjernetal

5 hovedtal

4 hovedtal + 2 stjernetal

4 hovedtal + 1 stjernetal

4 hovedtal

3 hovedtal + 2 stjernetal

2 hovedtal + 2 stjernetal

3 hovedtal + 1 stjernetal

3 hovedtal

1 hovedtal + 2 stjernetal

2 hovedtal + 1 stjernetal

Der er altså rigtig gode muligheder for at løbe af med en af de mange gevinster i EuroJackpot.

Det kan du vinde

I EuroJackpot er gevinsterne rigtig høje! 

Der er en gevinstgaranti på mindst 10 millioner euro til førstepræmien - altså til den spiller som rammer alle fem hovedtal og de to stjernetal - i Danmark starter jackpotten dog på lidt mindre i form af 63 millioner. Bliver der ikke trukket en vinder, ruller puljen videre til ugen efter. Det betyder også, at puljen hurtigt kan eksplodere og det er ikke sjældent, at den når helt i top! De fleste husker vist stadig den heldige dansker, som vandt over 135 milllioner på en EuroJackpot-kupon købt i en kiosk.

I EuroJackpot er der et gevinstloft på jackpotpuljen. Vokser den sig større end 90 millioner euro, fordeles pengene automatisk nedad i gevinstrækken. Det betyder, at det ikke kun er selve jackpotten som udløser en stor gevinst. 2. præmien ligger typisk på 1-2 millioner og 12. præmien omkring 50 kr. 

Sådan spiller du EuroJackpot

Hvis du er klar til at tage del i kampen om de mange millioner og ønsker at købe en kupon, har du flere muligheder.

Du kan gå til din lokale lottoforhandler - udfylde din kupon efter ovenstående procedure eller bede om en lyn-EuroJackpot.

Du kan også udfylde din kupon elektronisk på Danske Spils hjemmeside. Her har du ligeledes mulighed for både at lade computeren bestemme eller selv klikke dig frem til de kombinationer, du ønsker.

Når du udfylder din kupon elektronisk, har du også mulighed for at benytte dig af funktionen “lykketal”. Her vælger du ét eller flere lykketal. Lykketal er de tal, som du ved du vil have til at figurere i dine rækker. Når dine lykketal er registreret, vælger computeren resten tilfældigt.

Når din kupon er udfyldt, indsendt og betalt er der kun tilbage at krydse fingre for, at heldet falder ud til din fordel den efterfølgende fredag.

FAQ til Eurojackpot

Hvis du sidder inde med nogle spørgsmål til Eurojackpot, så er der mulighed for, at du kan finde svar på nogle af disse spørgsmål her på siden.

Her får du i hvert en række af de mest populære spørgsmål til Eurojackpot.

Hvad er Eurojackpot?
Eurojackpot er et europæisk lotteri, der blev lanceret 23. marts 2012. Det er det nyeste lotteri hos Danske Spil. Der er flere europæiske lande, der deltager i Eurojackpot, og så er der altid mindst 63 millioner kroner i førstepræmiepuljen.

Eurojackpot hvem er med?
Der er 17 europæiske lande, der deltager i Eurojackpot. De 17 lande er: Danmark, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Norge, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige og Ungarn.

Hvor meget kan man vinde i Eurojackpot?
Der er altid mindst 63 millioner kroner i førstepræmien i Eurojackpot. Førstepræmien kan stige op til 570 millioner kroner. Herefter går det overskydende til andenpræmien.

Hvem vandt eurojackpot?
Du kan ikke se, hvem der har vundet eurojackpot, medmindre vinderen selv vil stå frem. Du kan dog se ved de seneste vindertal, om der var en vinder af førstepræmiepuljen. Vinderen er den person, der har fem rigtige + to rigtige stjernetal.

Eurojackpot hvad tid?
Eurojackpot bliver trukket hver fredag i Helsinki kl. 19.00.

Hvad koster eurojackpot?
En Eurojackpot-kupon varierer i pris alt efter, hvor mange rækker du ønsker at købe. Den klassiske kupon har fire rækker og koster 60 kroner. En række koster altså 15 kroner.  

Hvad er Eurojackpot på nu?
Du kan se, hvad ugens pulje er på inde på Danske Spils hjemmeside. Her går du ind på Eurojackpots forside, og så ser du ugens pulje.

Hvad tid lukker Eurojackpot?
Du kan købe en kupon til ugens trækning indtil kl. 19.00 selvsamme fredag som trækningen foregår.

Hvad tid spilles Eurojackpot?
Eurojackpot trækkes kl. 19.00 i Helsinki.

Hvor mange rigtige skal man have i Eurojackpot?
For at vinde førstepræmien så skal du have fem rigtige tal ud af 50 mulige, og så skal du have to rigtige stjernetal ud af 10 mulige. Herunder kan du se oversigten over, hvor mange rigtige der udløser hvilke gevinster.

 1. præmien: 5 rigtige + 2 stjernetal
 2. præmien: 5 rigtige + 1 stjernetal
 3. præmien: 5 rigtige
 4. præmien: 4 rigtige + 2 stjernetal
 5. præmien: 4 rigtige + 1 stjernetal
 6. præmien: 4 rigtige
 7. præmien: 3 rigtige + 2 stjernetal
 8. præmien: 2 rigtige + 2 stjernetal
 9. præmien: 3 rigtige + 1 stjernetal
 10. præmien: 3 rigtige
 11. præmien: 1 rigtig + 2 stjernetal
 12. præmien: 2 rigtige + 1 stjernetal

Hvor trækkes Eurojackpot?
Eurojackpot trækkes i Helsinki.

Hvor køber man Eurojackpot?
Du kan enten købe Eurojackpot online, eller du kan købe en kupon hos en Danske Spil forhandler. Det er f.eks. forskellige kiosker i og udenfor supermarkeder og ved kassen i nogle supermarkeder kan du også købe en kupon.

Hvor mange rækker er der i Eurojackpot?
Du kan købe fra en række og op til 50 rækker i Eurojackpot. Den klassiske lynkupon består af fire rækker og koster 60 kroner.

Hvad er stjernetal i Eurojackpot?
Stjernetal er to ekstra tal fra 1-10. For at vinde førstepræmien skal du både have hovedtal og stjernetal rigtige.  

Hvor mange tal er der i Eurojackpot?
Der er 50 hovedtal fra 1-50 og så er der 10 stjernetal fra 1-10. Det giver i alt 60 tal i Eurojackpot.

Eurojackpot, hvordan vinder man?
Du vinder førstepræmien i Eurojackpot, hvis du har fem rigtige + to rigtige stjernetal. Længere oppe kan du se en oversigt over, hvilke andre kombinationer der også udløser gevinst i Eurojackpot.

Eurojackpot, hvordan ser man om man har vundet?
Du kan enten selv tjekke din kupon her på siden eller hos Danske Spil. Hvis du har købt din kupon online hos Danske Spil, så kan du automatisk få den tjekket der. Fysiske kuponer kan du få tjekket hos Danske Spil forhandlere som kiosker, hvor du også kan købe de fysiske kuponer.  

Hvor kan man se en Eurojackpot trækning?
Danske Spil sender ikke længere trækningen af Eurojackpot i deres webtv. Du kan ikke se trækningen direkte nogle steder, men du kan dog finde videoer af de seneste trækninger på Youtube. Det er dog ikke sikkert trækningen er at finde med det samme.

Skal man betale skat af Eurojackpot?
Nej. Hvis du vinder en gevinst i Eurojackpot, uanset hvor stor eller lille, så skal du ikke betale skat af denne. Der er allerede betalt en skat af gevinsten forinden. Det beløb der står, at du kan vinde - det er også det beløb, du rent faktisk vinder.

Google+

Facebook

160x600-Live-DK